5 moduri de a spune mulțumesc

Modul în care spuneți mulțumesc poate face o mare diferență în ceea ce privește aprecierea dumneavoastră. De asemenea, poate da tonul pentru interacțiunile viitoare. Iată cinci moduri de a răspunde cuiva care v-a făcut o favoare.

Este un mod formal de a spune mulțumesc care ar trebui folosit cu persoanele care merită mai multă politețe, cum ar fi șeful tău sau un contact de afaceri.

Mulțumiri în persoană

Dacă sunteți recunoscător cuiva pentru ceva ce a făcut, este important să vă exprimați recunoștința. Acest lucru îi poate face să se simtă bine în pielea lor și poate, de asemenea, să vă întărească legătura cu ei. Cu toate acestea, să spui mulțumesc poate fi ciudat dacă nu știi cum să o spui corect.

Există câteva moduri diferite de a mulțumi cuiva în limba engleză, dar cel mai comun este să spui pur și simplu „mulțumesc” Acesta este un mod general de a vă arăta aprecierea și poate fi folosit în orice situație. Cu toate acestea, dacă sunteți recunoscător cuiva pentru o acțiune specifică, este mai bine să folosiți o formă mai personalizată de mulțumire. De exemplu, dacă doriți să îi mulțumiți prietenului dvs. pentru că a stat până târziu pentru a vă ajuta să învățați pentru un examen, este o idee bună să spuneți „mulțumesc foarte mult” în loc de doar „mulțumesc”.

Atunci când vă exprimați recunoștința în persoană, ar trebui să încercați să o faceți față în față ori de câte ori este posibil. Astfel, veți avea șansa de a le vedea reacția și le va fi mai ușor să vă înțeleagă sensul. Dacă nu puteți face acest lucru, puteți, de asemenea, să trimiteți un bilet scris de mână. Acest lucru va fi mai personal și va arăta că vă pasă.

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este contextul conversației dvs. Dacă mulțumiți cuiva pentru un anumit act, este mai bine să faceți acest lucru imediat. Acest lucru îi va împiedica să vă pună la îndoială motivele. Dacă așteptați prea mult, va părea ciudat și impersonal.

Dacă îi sunteți recunoscător unui coleg, este mai bine să folosiți un mod casual de a-i mulțumi. Acest lucru va contribui la construirea unei relații pozitive cu el și îl va face mai probabil să vă ajute în viitor. În unele cazuri, puteți merge chiar până la a le oferi o cafea ca modalitate de a vă arăta recunoștința.

Atunci când vă exprimați recunoștința într-un cadru profesional, este esențial să fiți atent la limbajul pe care îl folosiți. Nu vreți să păreți prea casual sau prea formal. Țintiți spre semi-formal, care este adecvat pentru majoritatea situațiilor din majoritatea companiilor. Acest lucru include exprimarea recunoștinței față de colegi și manageri, precum și față de persoane din alte departamente pe care nu le cunoașteți foarte bine.

Mulțumiri în scris

Fie că vă scrieți mulțumirile într-un e-mail, o scrisoare sau o felicitare, este important să vă asigurați că mesajul sună cât mai autentic posibil. Tonul scrisului poate schimba modul în care o persoană primește recunoștința dumneavoastră și este întotdeauna mai bine să fiți creativ decât să folosiți pur și simplu o frază prea des folosită.

Primul pas este să vă adresați corect destinatarului. Acest lucru depinde de nivelul de familiaritate cu persoana respectivă și de cât de formal sau informal doriți să fiți. De exemplu, dacă îi scrieți celui mai bun prieten al dumneavoastră, este bine să folosiți prenumele acestuia. Cu toate acestea, dacă îi scrieți unui coleg sau unui client, este mai bine să folosiți titlul și prenumele acestuia.

În continuare, ar trebui să deschideți scrisoarea sau cartea de vizită cu o urare. „Dragă” este o alegere bună, dar puteți folosi și numele sau porecla persoanei respective. De exemplu, „Dragă Kate” sau „Dragă Mike” va funcționa bine pentru majoritatea felicitărilor. În plus, ar trebui să încheiați mesajul cu un semn de salut. Pentru corespondența profesională, puteți folosi o încheiere precum „Cu stimă” sau „Cu respect” Pentru familie și prieteni, o urare călduroasă sau „Cu drag” va fi suficientă.

Atunci când scrieți un bilet de mulțumire, este important să vă amintiți că timpul persoanei este prețios. Aceasta s-a străduit să vă ajute și este important să îi arătați cât de mult înseamnă acest lucru pentru dumneavoastră. Acest lucru va face ca persoana să se simtă specială și va arăta că vă pasă de ea.

Cel mai important lucru este să vă exprimați recunoștința într-un mod sincer și din suflet. Încercați să evitați să scrieți un limbaj prea casual sau formal și nu uitați să vă corectați lucrările. Folosirea unui instrument de editare online, cum ar fi Confident English, vă poate ajuta să realizați acest lucru și să vă asigurați că cuvintele dumneavoastră sunt clare și precise. Instrumentul are, de asemenea, un tezaur încorporat și poate verifica greșelile de ortografie și gramatică pe măsură ce tastați. Acest lucru vă va economisi mult timp și va face ca scrisoarea sau felicitarea dvs. să aibă un aspect mai îngrijit.

Mulțumiri în timp util

Un răspuns prompt la un e-mail, la un apel telefonic sau chiar la un text poate face ca clientul dvs. să se simtă apreciat și important. În afaceri, un răspuns rapid și pozitiv poate duce la vânzări viitoare. De exemplu, dacă un client vă trimite un e-mail pentru a vă mulțumi pentru serviciul sau produsul excelent, trimiterea unui răspuns rapid este o modalitate excelentă de a vă arăta aprecierea și de a construi o relație pe termen lung cu el. De asemenea, vă poate economisi timp pe termen lung prin evitarea urmăririlor inutile.

În funcție de situație, există multe modalități de a vă exprima recunoștința în timp util. De exemplu, dacă cineva vă mulțumește foarte mult în germană, puteți răspunde cu Ich bin Ihnen dankbar („Vă sunt foarte recunoscător”). Această frază are mai multă formalitate și este potrivită pentru persoanele care merită un plus de curtoazie, cum ar fi familia, prietenii apropiați și bătrânii sau cei cu rang sau statut superior.

De asemenea, puteți folosi Herzlich dankbar („mulțumesc din inimă”) dacă doriți să mergeți puțin mai departe și să adăugați mai multă emoție răspunsului dumneavoastră. Este deosebit de potrivit în situațiile în care cealaltă persoană a făcut ceva cu adevărat neașteptat și neașteptat.

Cu toate acestea, nu vă încheiați răspunsul cu expresia dankens in der Vergangenheit („mulțumesc pentru trecut”). Acest lucru poate suna nepoliticos, deoarece sugerează că presupuneți că se va conforma solicitării dvs. chiar dacă nu este așa. În schimb, folosiți o frază mai puțin directă și mai politicoasă, cum ar fi „mulțumesc pentru ajutor”

Așteptarea unui răspuns poate fi neliniștitoare. Fie că așteptați un interviu de angajare sau asistență pentru clienți, obținerea unui răspuns rapid poate fi o ușurare uriașă. Mulțumindu-le pentru răspunsul rapid îi poate ajuta să se liniștească și să le reamintească faptul că îi apreciați.

Dacă învățați cum să spuneți mulțumesc într-o altă limbă, este o idee bună să învățați cât mai multe despre cultura respectivă, inclusiv ce fraze sunt folosite în diferite circumstanțe. Cu cât știți mai multe, cu atât veți fi mai bine echipat pentru a comunica cu noile dvs. contacte. De asemenea, vă puteți exersa noul vocabular vizionând filme și videoclipuri muzicale în limba respectivă sau folosind un program precum FluentU. Acesta este un program de învățare imersivă care folosește conținut autentic, subtitrări interactive și teste personalizate pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți fluența.

Mulțumiri în mod personal

Modul în care mulțumiți cuiva pentru ajutorul acordat poate avea un impact mare asupra modului în care se simte în legătură cu acesta. Este important să găsiți cuvintele și tonul potrivite pe care să le folosiți, deoarece poate face sau nu o conversație. Limbajul pe care îl folosiți depinde, de asemenea, de contextul situației, cum ar fi dacă este formală sau informală. În mediile formale, este esențial să evitați să folosiți un limbaj sau un ton ocazional, deoarece ar putea fi considerat neprofesionist.

Din fericire, există multe moduri diferite de a exprima recunoștința în limba engleză. În funcție de context și de tipul de persoană cu care vorbiți, puteți alege dintre mai multe expresii diferite. Iată câteva dintre cele mai populare:

Puteți folosi această expresie pentru a mulțumi cuiva pentru o favoare mică sau mare. Aceasta este cea mai generică expresie de recunoștință și funcționează atât în situații formale, cât și informale. Cel mai bine este să o folosiți atunci când sunteți cu adevărat sincer!

O altă opțiune bună este să scrieți un bilet de mulțumire. Acest lucru arată că v-ați făcut timp să vă gândiți și să vă scrieți gândurile și este un mod mai personal de a mulțumi. De asemenea, îl poate scuti pe destinatar de stresul de a trebui să răspundă imediat la biletul dumneavoastră.

Atunci când scrieți un bilet de mulțumire, cel mai bine este să fiți specific cu privire la ajutorul pe care l-ați primit. Folosirea unor fraze vagi precum „sprijinul dumneavoastră” sau „ajutorul dumneavoastră” poate suna automatizat și este posibil ca destinatarului să nu îi fie clar pentru ce îi mulțumiți. De asemenea, puteți include o declarație de viitor despre următoarea dată când vă veți întâlni sau veți vorbi cu ei, pentru a întări și mai mult legătura dintre voi.

De asemenea, puteți folosi o formulare mai informală, cum ar fi „mulțumesc”, „noroc” sau „felicitări”. Cu toate acestea, este important să țineți cont de faptul că aceste cuvinte sunt mai potrivite pentru conversații informale și nu funcționează bine în contexte profesionale. Folosirea lor într-un cadru profesional poate fi percepută ca fiind disprețuitoare sau nepoliticoasă. În plus, ele pot face ca destinatarul să se simtă inconfortabil, deoarece nu va ști ce încercați să spuneți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *