Alternative de hârtie de învelire ecologică – Giftster

Dacă ești un tată în dimineața de Crăciun, știi că sezonul darurilor nu se încheie atunci când ultimul cadou este dezvelit. Se încheie atunci când ultimele bucăți de plastic, carton și hârtie sunt scoase la marginea drumului.

Doar în Marea Britanie, consumatorii folosesc 227.000 de mile de hârtie de împachetat în fiecare an.

Ești interesat să oferi mai puțin pentru gropile de gunoi în acest an? Iată câteva idei pentru alternative eco-friendly la hârtia de ambalat cadouri.

Ciorapi

Toți acei ciorapi atârnați la coșul de fum sunt opțiuni excelente de ambalaj eco-friendly pentru cadouri. Nu ai nevoie de hârtie de împachetat pentru cadourile care încape în ciorapi, așa că pentru a reduce deșeurile asigură-te că nu folosești în plus.

Pe tema ciorapilor, șosetele pot fi opțiuni grozave de înveliș pentru obiecte mici, precum bijuterii. Alege o pereche confortabilă, tematică de sărbătoare, pentru a oferi un înveliș util și fără deșeuri.

E-mail

S-ar putea să fii tentat să cumperi carduri cadou și să le pui în felicitări de sărbători. Dar pentru o alternativă eco-friendly la hârtia de împachetat, digitalizează-le în schimb.

Majoritatea magazinelor au carduri cadou sau certificate electronice care nu folosesc hârtie sau plastic (și sunt mai greu de pierdut). „Împachetează-le” într-un e-mail și destinatarul tot va „deschide” cadourile.

Furoshiki

Furoshiki sunt șervețele tradiționale japoneze de învelit din stofă. Sunt refolosibile, versatile și creative. Odată ce ai încercat această artă de învelire a cadourilor, vei fi uimit de ușurința cu care împachetezi chiar și cel mai ciudat obiect de cadou.

Află mai multe despre cum să legi Furoshiki aici, și toate cadourile pe care le vei oferi anul acesta vor fi eco-friendly și frumoase.

Hârtie veche

Primești ziarul acasă? Ai hărți rutiere neutilizate în mașină? Câte pagini din cărți de colorat atârnă pe frigiderul tău?

Imaginează-ți cât de distractiv și prietenos cu mediul ar fi ca destinatarul unui cadou să primească un pachet învelit în paginile de benzi desenate de duminică, o hartă a unui oraș celebru sau un desen cu creioane al unui dinozaur.

Containere

Dacă te gândești la cadoul pe care îl oferi, s-ar putea să poți găsi un „container” corespunzător, cum ar fi o cutie sau un borcan, în care să îl pui. Sunt extrem de versatile, ceea ce înseamnă că destinatarul cadoului tău probabil că va reutiliza containerul în care a fost „împachetat” în loc să-l arunce.

Câteva idei ar putea fi bomboane sau fursecuri într-o cutie de metal sau un borcan, cărți într-o geantă de pânză, sau produse de îngrijire învelite într-un prosop într-un coș.

Doar o fundă (sau niciun ambalaj deloc)

Plante în ghiveci, sticle de alcool sau lumânări ar arăta minunat cu o simplă fundiță sau fără ambalaj. Și deși poate părea neconvențional, conform AP News, „aproape două treimi [din respondenții din SUA] au declarat că ar primi cu bucurie cadouri fără ambalaj.”

Dacă vrei să fii creativ doar cu fundele, iată 25 de moduri de a înveli funde și fundițe pe cadouri.

Indiferent de metoda aleasă, sperăm că tu și destinatarii cadourilor tale veți fi mai fericiți cu aceste opțiuni prietenoase cu mediul pentru ambalajul cadourilor.

Sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *