Avantajele si dezavantajele oferirii cadourilor handmade

Magazinele și site-urile web par a fi pline de nenumărate opțiuni de cadouri, fie că este vorba de o petrecere de baby shower, o aniversare sau chiar o inaugurare.

Dar a început să simțiți că aceste tipuri de cadouri devin repetitive și pur și simplu nu au acea atingere specială de gândire, mai ales dacă pot apărea deja ambalate la ușa ta?

Ar putea fi timpul să iei în considerare realizarea unui cadou handmade pentru un prieten, coleg sau persoană dragă.

Totuși, înainte de a te avânta prea mult în magazinele de bricolaj și site-urile de hobby pentru idei și materiale, citește pe scurt avantajele și dezavantajele oferirii de cadouri handmade, astfel încât să poți decide dacă ești pregătit pentru această aventură creativă.

Avantajele oferirii de cadouri handmade

Dar de gândire în oferirea cadoului: Orice lucru pe care îl faci singur durează timp și efort și nu este la fel de simplu ca o plimbare în magazin sau un clic pentru a comanda online. Din această perspectivă, cadourile handmade sunt un gest foarte atent.

Economisire de bani: De multe ori (dar nu întotdeauna) poți economisi bani prin realizarea unui cadou în loc să-l cumperi. Dacă ești priceput în materie de bricolaj, probabil că ai deja materiale pentru a crea un cadou handmade minunat.

Total personalizabil: Dacă ai mers vreodată într-un magazin și nu ai găsit cadoul perfect pentru cineva, atât tu, cât și destinatarul ar putea aprecia un cadou handmade. Poți să-l personalizezi în funcție de gusturile și preferințele destinatarului.

Dezavantajele oferirii de cadouri handmade

Timp consumator: Să faci singur un cadou va dura ceva timp. Întreabă pe oricine a tricotat o pătură și un căciulă pentru un bebeluș (sau a început să o facă și nu a terminat niciodată). Dacă viața ta este aglomerată, cumpărarea unui cadou va fi mult mai ușoară.

Mai scump: De obicei, un cadou handmade va fi mai prietenos cu portofelul tău, dar nu mereu. Dacă cumperi echipament specializat sau materiale scumpe, ai putea cheltui mai mulți bani decât pentru un cadou similar pe care l-ai putea cumpăra în loc să-l faci.

În afara listei de dorințe: Mulți oameni folosesc un registru online de cadouri, cum ar fi giftster.com, pentru a crea liste de dorințe pentru ocazii speciale. Ia în considerare faptul că cadoul handmade ar putea să difere de ceea ce își dorește destinatarul.

Idei de cadouri handmade

Dacă ai decis că avantajele depășesc dezavantajele, iată câteva idei de cadouri handmade pe care le poți lua în considerare.

Mâncare: Catherine, Prințesa Țării Galilor, a făcut celebră metodă preparării gemului făcut în casă pe care l-a dăruit Reginei Angliei de Crăciun. Dacă mâncarea preparată în casă este suficient de bună pentru regalitate, merită să încerci. Murături, gemuri, prăjituri și amestecuri de prăjituri în borcane de sticlă sunt toate opțiuni distractive.

Îmbrăcăminte: Croșetatul și tricotatul sunt hobby-uri satisfăcătoare și adesea relaxante care îți vor permite să faci eșarfe, șosete și chiar jucării de plus drăguțe.

Obiecte personalizate: Dacă faci parte din nebunia Cricut, probabil ai materialele necesare pentru a realiza o cană, o cămașă, un geantă sau o sticlă de apă personalizată drăguță sau amuzantă.

Casa și decorul: Săpunurile și lumânările făcute în casă pot fi cadouri geniale. Ia în considerare personalizarea obiectelor de uz casnic și mai mult cu o etichetă sau un parfum personalizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *