Dăruirea în rândul bunicilor: Cum să stabilești limite adecvate

Este minunat atunci când părinții noștri și copiii noștri au o relație puternică. Și deoarece darurile îi fac pe copii fericiți, oferirea de daruri îi face fericiți pe bunici. Dar acordarea de daruri poate fi atât o binecuvântare, cât și o povară.

Unii bunici nu știu când să se oprească din a oferi daruri nepoților lor. Poate că adoră să îi facă pe copil să zâmbească, sau poate că se simt rău că nu îi pot vizita des. Poate că motivele lor lasă de dorit dacă concurează sau manipulează copiii pentru a-i „iubi mai mult”.

Oricare ar fi motivul, este important să stabiliți limite adecvate dacă oferirea de daruri vă depășește limitele. Iată cum.

Comunicați cu respect și sinceritate

Bunicii pot avea o relație minunată cu nepoții lor. Pentru a păstra această legătură și rolul important pe care îl au mulți bunici, orice discuție despre noi limite trebuie comunicată cu respect și sinceritate.

Nu câștigă nimeni dacă ascundeți frustrările voastre, dar nu vreți să răniți sentimentele nimănui.

Încercați această strategie: Comunicați deschis ceea ce observați, de ce a devenit o problemă și cum poate fi rezolvată.

De exemplu: „Am observat că Blake are multe jucării. El nu are grijă de ele și ne îngrijorează faptul că dezvoltă o atitudine materialistă. Credem că ar ajuta dacă ar primi mai puține lucruri pentru o perioadă de timp.”

Prin acest tip de conversație, evitați să arătați cu degetul sau să vă puneți vina pe bunici. De fapt, ei pot simți că îi invitați să colaboreze cu voi în luarea deciziilor legate de copiii voștri.

Stabiliți limite pentru costul sau cantitatea de daruri oferite de bunici

Unii oameni au nevoie de limite foarte clare. Așadar, „mai puține daruri” poate fi interpretat în mai multe feluri.

S-ar putea să aveți nevoie să stabiliți o limită clară care să discute despre darurile oferite de bunici în ceea ce privește câți bani, câte daruri și când.

Doar de ziua de naștere și sărbătorile importante? Limitați la 2 cadouri sau 50 de dolari per copil? Puteți decide ce funcționează cel mai bine pentru familia voastră. Dacă vă faceți griji în principal din cauza aglomerației, costul cadoului nu contează la fel de mult ca numărul de cadouri, cât de mari sunt acestea sau cât de des sunt oferite.

Cu toate acestea, dacă credeți că bunicii cheltuiesc prea mult, va trebui să stabiliți o limită financiară. Cel mai ușor ar fi să propuneți o sumă de cheltuieli anuale pe copil și să lăsați bunicii să decidă câte cadouri și cât de des.

Sugerați alternative

Darurile populare includ jucării, jocuri, haine și accesorii distractive. Desigur, în timp ce copiii cresc rapid și-și schimbă hobby-urile sau interesele, există multe alternative la aceste tipuri de daruri care vă pot simplifica viața și vă pot ajuta să stabiliți limite adecvate pentru darurile oferite de bunici.

Experiențe: Cadourile de experiență includ bilete la concerte sau meciuri sportive, abonamente la muzee sau grădini zoologice sau vouchere pentru locuri precum o sală de bowling sau un teren de mini-golf. Acestea sunt excelente pentru a minimiza aglomerația și a maximiza distracția.

Timp de calitate: Încurajați petrecerea timpului de calitate între bunici și nepoți. Daruri minunate ar putea include o cină „fancy” sau o excursie la un loc de joacă local.

Cărți: Cărțile sunt daruri tangibile, dar spre deosebire de alte lucruri, ele încurajează una dintre abilitățile fundamentale pentru educație: cititul. Cu excepția cazului în care vă faceți griji din cauza aglomerației, cărțile sunt o alegere excelentă pentru darurile oferite de bunici.

Fond de educație: Dacă bunicii doresc să cheltuiască o sumă semnificativă de bani, întrebați-i dacă îl pot pune într-un fond pentru viitorul copilului vostru. Facultatea nu este ieftină și un fond de educație poate ajuta.

Lecții și activități: În loc să cumpere obiecte, bunicii pot ajuta la plata unui sezon sportiv, a lecțiilor de dans, a învățării unui instrument muzical sau a cursurilor de gătit.

Produse consumabile: Darurile care sunt utilizate rapid, cum ar fi mâncarea sau produsele de baie distractive, pot ajuta la minimalizarea aglomerației. Cu toate că produsele consumabile probabil nu sunt cel mai ideal cadou, acestea ar putea fi o alternativă ușoară de care să fiți de acord.

Încurajați darurile pentru casa bunicii

Nu există niciun motiv pentru care bunicii ar trebui să cumpere daruri pentru casa voastră. Pot achiziționa cu ușurință jucării, jocuri și activități pe care copiii voștri le pot juca la casa lor.

Această soluție poate rezolva multe probleme, de la aglomerare la materialism la un număr copios de jucării. În plus, copiii voștri vor aștepta cu nerăbdare să-i viziteze pe bunici, iar acest entuziasm și timpul de calitate sunt benefice pentru toată lumea.

Furnizați o listă de dorințe

Câteodată, bunicii nu știu ce să cumpere pentru nepoții lor. Așa că ajungeți să aveți o problemă de oferire de daruri din partea buniciilor: aceștia cumpără multe, sperând că unul dintre cadouri va fi unul bun.

Puteți folosi și o listă de dorințe pentru a descuraja cheltuielile excesive. Dacă bunicii întreabă ce își dorește copilul vostru pentru o sărbătoare sau ziua de naștere, puteți împărtăși lista și adăugați că împărțiți lista de dorințe cu toți invitații la petrecere, astfel încât să lase și altora să cumpere articole.

Sfaturi suplimentare pentru oferirea de daruri din partea buniciilor

Să recunoaștem. Bunicii adoră să ofere daruri nepoților lor. Chiar dacă ați făcut tot posibilul să sugerați alternative, să furnizați o listă de dorințe și să stabiliți limite, există o șansă ca darurile să continue să vină.

Dacă acesta este cazul, iată câteva sfaturi suplimentare care vă pot ajuta în cazul oferirii de daruri din partea buniciilor.

Returnați sau schimbați cadourile atunci când este necesar: Nu trebuie să păstrați fiecare cadou pe care cineva îl achiziționează pentru copiii voștri. Daca în casa ta există prea multă aglomerare sau copiii tăi sunt copleșiți, sau dacă crezi că darurile sunt o tactică de manipulare, le puteți returna sau schimba. Iată ghidul nostru despre Cum să gestionați returnarea cadourilor într-un mod elegant.

Învață-ți copiii să fie recunoscători: Adesea presupunem că un exces de cadouri îi va face pe copiii noștri prea materialiști. Vor avea atât de multe încât vor uita să fie apreciativi. Cu toate acestea, puteți folosi oferirea excesivă de daruri din partea buniciilor pentru a consolida gratitudinea. Încurajați copiii să scrie un mulțumesc pentru fiecare cadou pe care îl primesc. Puteți încerca și câteva dintre sfaturile noastre din Cum să înveți copiii arta recunoștinței în timpul sărbătorilor.

Să oferiți cu bucurie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *