Eticheta regiftingului
Ați primit vreodată un cadou cu care nu ați fost încântat? V-ați prefăcut că îl iubiți atunci când l-ați deschis? Da, cu toții am avut această experiență neplăcută. Este dificil, pentru că te simți vinovat că cineva apropiat ți-a cumpărat cadoul special pentru tine, iar acum nu îl vrei. Dacă vi se întâmplă asta în viitor, nu vă faceți griji! Aici intervine eticheta regiftingului. S-ar putea să pară un gest nepoliticos, dar dacă urmați regulile noastre simple cu privire la modul corect de a face regifting, este perfect acceptabil!
Să regiftuiți numai în afara aceluiași cerc
Dacă decideți să faceți regifting, nu vreți ca persoana care v-a oferit cadoul să afle. Vă sugerăm să păstrați acel cadou până când știți exact cine va fi următorul destinatar. Acest lucru va ajuta să vă asigurați că persoana care a oferit inițial cadoul și noul destinatar nu sunt conștienți de schimbul de cadouri, astfel încât să nu se supere nimeni. Acesta ar putea fi format din membri ai familiei cu care petreceți timp, un grup de prieteni apropiați sau chiar colegi de la locul de muncă. Orice grup ar fi, alegeți varianta cea mai simplă și faceți regifting în afara acelui cerc specific.
Să faceți regifting numai cu articole noi
Când vine vorba de eticheta regiftingului, există un singur lucru obligatoriu. Asigurați-vă că articolul ales este încă nou și în ambalajul original. Dacă nu este cazul, de ce să nu îl donați unei organizații de caritate? Dacă ați folosit deja articolul, dar tot intenționați să îl oferiți cuiva altcuiva, nu prezentați cadoul în același fel în care l-ați primit. Fiți politicos și luați-vă timp să puteți înfățișa cadoul într-un mod nou.
Puneți puțină gândire în asta
Vreți ca obiectul regiftuit să meargă către cineva care s-ar bucura de el, cineva căruia i-ați fi cumpărat și personal acel obiect. În acest fel, dacă tot vă simțiți vinovat că faceți regifting, vă ajută să vă justificați gestul. Regiftingul nu este doar o modalitate de a scăpa de ceva ce nu vreți sau nu aveți nevoie, de aceea trebuie să vă luați timp să stabiliți cine este persoana potrivită pentru a primi cadoul.
Să spunem că primiți un set de tacâmuri, dar deja aveți multe seturi de tacâmuri în stare perfectă. Poate cunoașteți un rudă apropiată care vorbește despre dorința de a avea un set nou de tacâmuri, sau prieteni care urmează să se căsătorească și au nevoie de un set de tacâmuri. Și uite așa, acum știți cine va fi următorul destinatar al acelui set de tacâmuri. În orice caz, dacă nu puteți decide cui să îl oferiți, donați-l unei organizații de caritate locale.
Fii sincer cu persoanele apropiate
Ați primit un cadou acum ceva timp de la cineva cu care nu sunteți foarte apropiați și ajungeți să decideți să dați acel cadou mai departe cuiva altcuiva. Nu este necesar să împărtășiți imediat de unde a venit, dar dacă sunteți întrebat despre sursa cadoului, fiți sincer cu acea persoană. Cel mai probabil, veți râde oricum! Un sfat bun pentru a respecta eticheta regiftingului este să faceți ceea ce vă simțiți confortabil.