Încălcarea tradiției: Cum să începi propriile tradiții de dăruire în familie

Lumea este plină de tradiții. Avem tendința să urmăm obiceiurile culturale fără să ne gândim prea mult. Luați în considerare tipurile de cadouri pe care le oferiți sau le primiți și momentele în care le primiți. Faceți ceea ce face practic toată lumea?

Nu este absolut nimic în neregulă cu tradițiile tipice pentru oferirea de cadouri. Tradiția poate fi satisfăcătoare, reconfortantă și distractivă pentru toți cei implicați.

Dar dacă doriți să rupeți una sau două tradiții și să începeți propriul tradiții, ați venit în locul potrivit. Vom explora câteva alternative creative și chiar să abordăm modul în care tehnologia poate schimba modul în care găsim și oferim cadouri altora. Poate descoperiți o nouă tradiție sau două pe care să le folosiți cu familia și cei dragi.

Alegeți un tema pentru cadouri în fiecare an

Când vine vorba de sărbătorile mari, alegeți o temă pentru cadouri. Luați în considerare teme precum „alimente gourmet”, „cutii de abonament” sau „o zi prin oraș”. Veți fi surprins cât de creative și surprinzătoare pot fi aceste cadouri.

Dacă planificați o vacanță mare, folosiți-o ca temă: plaja, munții, Paris, etc. Misiunea familiei este doar de a găsi un cadou pe care altcineva să îl folosească pentru a profita la maximum de vacanță, cum ar fi un tub de snorkeling și labe de înot, o pereche de binoclu și bocanci pentru drumeții, sau o abonament la o aplicație de învățare a limbii.

Aceste teme pot ajuta la ruperea cadourilor tradiționale și pot inspira idei noi.

Cumpărați cadouri de grup ca o tradiție de oferire a cadourilor

Nu există nicio regulă care să vă oblige să cumpărați un cadou separat pentru fiecare membru al familiei. Vacanțe, bilete la concerte sau meciuri sportive, sau membrii de călătorii la zoo-uri locale, muzee sau parcuri tematice sunt experiențe minunate pe care familia le poate bucura împreună.

Puteți cheltui, de asemenea, bani pe un obiect costisitor de care toată lumea beneficiază, cum ar fi echipamente pentru sală de gimnastică acasă, mobilier pentru o zonă de jocuri video sau un nou dulap pentru jocurile de familie.

Un tip similar de cadou ar putea fi un „cadou pentru an”. În loc să-i oferiți mamei un cadou pentru Crăciun, ziua ei de naștere, Ziua Mamei și aniversarea ei, alegeți o dată pentru a-i oferi un cadou semnificativ.

Oferiți cadouri la distanță

Social media și internetul au modalități de a conecta oamenii din întreaga lume într-un mod inimaginabil acum câteva decenii. Familia dvs. poate locui în cealaltă parte a lumii și totuși puteți rămâne în contact prin e-mail, postări pe rețelele de socializare și apeluri video.

Profitați de tehnologie pentru a trimite aceste persoane importante cadouri. Puteți căuta, cumpăra și trimite cadouri de pe computerul sau smartphone-ul dvs..

Dacă doriți să economisiți la transportul internațional, luați în considerare aceste tipuri moderne și mai puțin tradiționale de cadouri pe care le puteți oferi ușor oricui:

 • Abonament la o aplicație pentru smartphone
 • Un ebook
 • Un card cadou pentru un magazin online
 • Un abonament la o revistă digitală
 • Un certificat cadou pentru o clasă virtuală (pentru gătit, artă, scriere)
 • Un an de abonament la un serviciu online de streaming de filme/TV/muzică

În curând veți avea propriile tradiții cu membrii de familie la distanță, cum ar fi o nouă aplicație în fiecare an.

Reuniți pe toată lumea printr-un schimb de cadouri digital

Tradițional, schimbul de cadouri are loc cu adunările de oameni care sunt cu toții în același loc. Dar distanța nu trebuie să vă împiedice să vă bucurați de un schimb de cadouri în stilul Secret Santa.

Iată cum vă poate ajuta tehnologia să începeți noi tradiții în partajarea cadourilor-surpriză.

Utilizați o unealtă digitală pentru trageri la sorți

O opțiune tradițională pentru a alege numele este să trageți un bilet dintr-un job sau o pungă. Dacă participanții nu locuiesc aproape unul de celălalt, acesta este un pas dificil de realizat. Alternativ, o persoană ar putea să aleagă numele tuturor și să le spună pe cine au „ales”, dar atunci surpriza se ruinează pentru gazdă.

 • Alegerea fiecărui participant rămâne complet secretă
 • Gazda poate adăuga excluderi, astfel încât cuplurile să nu se aleagă unul pe celălalt, de exemplu
 • Toată lumea poate crea și vedea listele de dorințe ale celorlalți

Aveti nevoie de ajutor pentru a-i convinge pe membrii familiei să adopte metodele digitale? Iată de ce un registru electronic de cadouri în familie are sens.

Găzduiți o întâlnire virtuală pentru a deschide cadourile

Cine spune că trebuie să fiți toți în aceeași încăpere pentru a deschide cadourile? Puteți fi cu toții în aceeași convorbire video. Asigurați-vă doar că trimiteți fiecăruia cadoul împachetat sau ambalat înainte de apelul virtual programat.

Regulile schimbului de cadouri Secret Santa se aplică în continuare. Fiecare persoană deschide pe rând cadoul lor.

Părinții cu copii mici ar putea prefera un schimb virtual de cadouri din când în când. Înseamnă că nu va trebui să călătoriți cu cei mici și pot opri microfoanele pentru ca cei mici să nu distragă atenția de la deschiderea cadourilor unui alt membru al familiei.

Creați categorii pentru a simplifica oferirea de cadouri

Ați auzit vreodată de tradiția de oferire a cadourilor pentru copii: ceva ce își doresc, ceva ce au nevoie, ceva de purtat și ceva de citit? Este o rimă minunată și servește scopul de a reduce cadourile nedorite sau neutilizate pe care le primesc copiii pe parcursul anului.

Încercați ceva similar. Creați propriile categorii de patru sau cinci tipuri de cadouri pe care să le încercați să le găsiți pentru ocazii mari.

Iată câteva idei de categorii:

 • Hobby-uri
 • Artă și meserii
 • Tehnologie
 • Invățare
 • Experiențe
 • Sănătate și Wellness
 • Moda
 • Locuri de vizitat
 • Mâncare

Aceste categorii pot ajuta, de asemenea, copiii să vină cu idei de cadouri. Familia dvs. va aprecia gama largă de idei de cadouri din listele de dorințe ale copiilor dvs. Și copiii dvs. vor ști că trebuie să ceară mai mult decât doar o duzină de jocuri video noi.

Opriți tehnologia pentru tradiția voastră de oferire a cadourilor

Tehnologia modernă poate aduce oamenii împreună, dar poate face și să se simtă separați. Îmbrățișați tehnologia ca parte a strategiilor dvs. pentru a oferi cadouri și a petrece timp cu familia voastră din întreaga lume.

Dar pentru momentele când sunteți cu toții împreună, luați în considerare oprirea televizorului, a computerelor, smartphone-urilor, consolelor de jocuri video, cititoarelor de cărți electronice, tabletelor și a ceasurilor inteligente pentru a putea experimenta tradițiile de oferire a cadourilor fără distragerea atenției.

Cadouri fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *