Sezonul Darurilor: 10 modalități semnificative de a reda în această perioadă sărbătoare.

Octombrie abia a început, dar sezonul sărbătorilor este chiar la colț. Pe măsură ce sărbătorile încep să ocupe magazinele și mințile, iar gândurile tale se îndreaptă către cumpărarea de cadouri, amintește-ți că această perioadă a dăruirii este și perioada în care poți face o faptă bună.

Iată 10 moduri semnificative de a dărui în timpul sărbătorilor.

1. Participă la o întrunire pentru jucării, cărți sau haine

Pe parcursul sărbătorilor, multe magazine și afaceri găzduiesc evenimente de colectare a jucăriilor, cărților și hainelor. Este ușor să faci o achiziție și să o depui într-o cutie. Magazinul sau organizația colaboratoare va face restul pentru tine.

2. Donează lucruri folosite

Pregătește-te să primești cadouri prin donarea obiectelor de care nu mai ai nevoie. Casa ta va fi mai puțin aglomerată, iar aceasta este o oportunitate excelentă de a face o faptă bună.

3. Cumpără local în timpul perioadei de dăruire

În timpul frenziei cumpărăturilor de sărbători, vizitează una sau două magazine deținute local. Achizițiile făcute vor beneficia proprietarii de afaceri din comunitatea ta, iar tu ai putea descoperi noi locuri de cumpărături.

4. Organizează un efort voluntar

Multe organizații minunate, precum magazinele cu lucruri la mâna a doua și băncile alimentare, există în parte datorită generozității voluntarilor. Strânge câțiva prieteni, rude sau colegi pentru a lucra voluntar împreună și pentru a ajuta pe cei aflați în nevoie.

5. Răsplătește pe cei care slujesc

Ai mulțumit curierului sau colectorului de gunoi în ultima vreme? Perioada cadourilor este momentul perfect pentru a lăsa o felicitare sau un cadou colectiv (din partea cartierului, de exemplu). Pentru mai multă inspirație, nu uita de aceste 10 persoane în timpul cumpărăturilor de sărbători.

6. Găsește un brad Înger local

Programele cu Bradul Înger ajută la oferirea de cadouri de Crăciun pentru copiii nevoiași. Ai putea găsi unul la o biserică locală, la o școală sau la Armata Salvării. Închisorile și căminele de bătrâni s-ar putea să aibă programe similare.

7. Găzduiește o petrecere de sărbători inclusivă

8. Donează sânge

Donația de sânge nu este pentru toată lumea. Dar dacă ești dispus să-ți înfrunți frica de ac în acest sezon de sărbători, donația ta poate salva viața cuiva. Contactează Crucea Roșie locală pentru informații despre donarea de sânge la nivel local.

9. Fă o donație financiară

Uneori, cel mai bun mod de a face o diferență este să donezi bani unei organizații de caritate sau de cercetare. Finanțarea ta poate sprijini eforturile unei organizații în găsirea unui leac împotriva unei boli sau în oferirea de asistență familiilor nevoiașe.

10. Învață-ți copiii să facă și ei gesturi de bine

Poate doriți să vă asigurați că nu ești singurul care petrece timp pentru a face o faptă bună. Învață-ți copiii importanța recunoștinței, afecțiunii și generozității. Ai nevoie de un punct de pornire? Iată cum poți învăța copiii să fie recunoscători în timpul sărbătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *